Bespaar zeeën van tijd

  • AVT Logistic Centrum
  • Eindhoven

Bespaar zeeën van tijd

Vernieuwing brengt altijd keuzes met zich mee. Een server op locatie of overstappen naar de cloud? Bij de huidige of bij een nieuwe ICT partner? AVT heeft ervoor gekozen om over te stappen naar de cloud met CleverIT als partner. Daar had AVT goede redenen voor!

"We werkten met een verouderd systeem. Twee servers op locatie waarop Windows XP draaide", vertelt Riny van Antwerpen, manager Finance bij AVT. "We waren toe aan vernieuwing en zochten een ICT partner die het werk voor ons uit handen wilde nemen."

De cloud oplossing van CleverIT was voor ons de juiste keuze!

AVT, ook wel AVT Groep te noemen, levert een breed en specialistisch programma op het gebied van connectortechnologie, toebehoren voor printplaten en bedrading en bekabeling. Daarnaast produceren zij klant specifieke draad- en kabelblomen en connectorassemblies.

Door logistiek snel te schakelen met leveranciers en dus snel te leveren aan de klant onderscheidt AVT zich ten aanzien van concurrenten. Ook geeft AVT klanten advies bij het ontwerpen van nieuwe producten - dit alles zorgt voor een korte time-to-market en dat betekent extra concurrentiekracht. 

De zorg voor ICT kostte van Antwerpen en zijn collega Guus van Teeffelen (die samen met zijn zus leiding geeft aan het familiebedrijf) te veel tijd en leverde veel zorgen op. Er waren zaken die niet goed liepen of zelfs bleven liggen bij hun vorige ICT partner. Dat moest anders. "CleverIT is een partner die werkt uit handen neemt. Zij schakelen met onze leveranciers, houden onze systemen up-to-date en zorgen voor de continuïteit. Dat scheelt ons extra werk en dat levert zeeën van tijd op."

"Wij hoeven niet meer om te kijken naar onze ICT en dat is prettig! In de toekomst hoop ik meer tijd te besteden aan zaken op corporate niveau die direct met mijn functie te maken hebben. ICT is erg belangrijk binnen ons bedrijf maar is voor mijn functie een bijzaak".

"De overstap naar CleverIT viel reuze mee. De overstapkosten overzichtelijk in vergelijking met andere aanbieders. Vooraf werd alles goed voorbereid en dat zorgde ervoor dat alles soepel en volgens plan verliep. Zelfs toen we nog geen klant waren van CleverIT stonden ze altijd voor ons klaar om vragen te beantwoorden. Bovendien hebben we het idee dat we bij onze vorige ICT partner nooit goed zijn ingeregeld.

Om nieuwe klanten te werven moet je in mijn ogen de 'technische achterkant' van het bedrijf vergroten zodat je ze aankunt óf 'clever' gaan werken. CleverIT combineert beide methoden, maar legt de nadruk op het laatste door de migratie zoveel mogelijk te automatiseren en het beheer op een slimme manier te doen".

Het gaat namelijk om wat erachter zit en dat is bij CleverIT dik in orde.

"Ik leg iets bij CleverIT neer en het wordt gewoon geregeld. Voorheen moest ik dat telkens zelf doen of er moest iemand voor komen. Dat is ook een voordeel van werken in de cloud. Op vragen wordt direct antwoord gegeven - het blijft niet weken liggen zoals ik gewend was van onze vorige ICT partner. Dat is nu anders, zeker weten!"