Hoe werkt het?

Stap je over naar WerkplekOveral, reken dan op een soepele migratie van het oude systeem naar WerkplekOveral. In vier stappen zorgen we ervoor dat dit geruisloos gebeurt.

Stap 1: Inventarisatiefase

Allereerst wordt de huidige telefonie en IT-omgeving door onze technisch experts geïnventariseerd. Hiermee zorgen we ervoor dat de nieuwe IT-omgeving minimaal dezelfde werking heeft als voorheen. Daarnaast inventariseren we de wensen, zodat er meteen verbeterslagen gemaakt worden.

 

 

Stap 2: Testfase

In deze fase wordt de nieuwe WerkplekOveral-omgeving gereed gemaakt. Hiervoor wordt een kopie van de bestanden, e-mails en programma’s overgezet naar de nieuwe omgeving. Deze omgeving kan dan getest worden op kwaliteit en snelheid. De oude omgeving functioneert in deze fase nog gewoon zoals voorheen. Op deze manier is overstappen naar WerkplekOveral geheel risicovrij.

Stap 3: Migratiefase

In deze fase wordt gestart met de verhuizing. CleverIT regelt de gehele verhuizing van de huidige computers, telefoons en printers naar de nieuwe omgeving. In deze fase wordt een nieuwste versie van o.a. de e-mail, data en bedrijfsspecifieke software gesynchroniseerd naar WerkplekOveral. De oude server wordt vervolgens uitgefaseerd.

Wel zo handig!
De migratie vindt zoveel mogelijk buiten werktijd om plaats. Gaan je medewerkers op vrijdagmiddag naar huis, dan zorgen we dat ze maandagochtend meteen kunnen werken in WerkplekOveral. 

 

 

 

Stap 4: Evaluatiefase

Na de migratie wordt nauwlettend in de gaten gehouden hoe het systeem werkt en hoe de ervaringen zijn. In deze fase kunnen de puntjes op de i gezet worden om de gebruiksvriendelijkheid nog verder te verhogen.

Uiteraard houdt het na stap vier niet op. Ook na de migratie blijven we werken aan een zo’n optimaal mogelijke WerkplekOveral, zodat eenieder zich kan richten op de bedrijfsdoelstellingen.

 

 

 

"Ik heb het idee dat CleverIT meer een collega van ons is, op afstand. Het contact is gewoon heel fijn. Bijvoorbeeld als ik een laptop bestel op vrijdagmiddag vijf voor vijf, dan ligt die hier dinsdag geïnstalleerd en wel."

Willem van den Berg, manager Financial Service bij Perrée & Partners

Lees meer ervaringen