optimale informatiebeveiliging

Om jouw data en applicaties in de Cloud optimaal te beschermen hanteren we al jaren strenge eisen rondom informatiebeveiliging. Met de Algemene Verordening Persoonsgegevens en de steeds vaker voorkomende DDoS en ransomware besmettingen, is het immers van groot belang dat jouw data en applicaties bij ons in goede handen zijn. Daarom hebben wij de veiligheid laten testen door externe geaccrediteerde partijen. Het resultaat? Sinds 2017 is CleverIT ISO 27001 gecertificeerd en sinds 2019 wordt CleverIT jaarlijks ISAE 3402 Type II geaudit. Zo bieden wij je aantoonbare extra zekerheid op het gebied van veiligheid.

WerkplekOveral optimaal beveiligd

Met de NEN ISO/IEC 27001:2013 en de ISAE 3402 Type II verklaring voldoet de WerkplekOveral oplossing aan de laatste eisen voor informatiebeveiliging. Voor jouw organisatie houdt dit niet alleen in dat je met een gerust gevoel jouw processen aan ons kunt uitbesteden, maar ook dat jouw accountant geen audit meer hoeft uit te voeren. 

Wat houden de ISO 27001 certificering en de ISAE 3402 Type II verklaring in?  ISAE 3402 TYPE II

ISO 27001 is een internationale standaard op het gebied van informatiebeveiliging. Deze standaard biedt een kader hoe bedrijven procesmatig met het beveiligen van informatie omgaan met als doel de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie zeker te stellen. Veel bedrijven geven aan te werken volgens de norm van ISO 27001. Dit geeft echter nog geen garantie. Pas na een uitgebreide audit door een geaccrediteerde cerificerende instantie wordt bij het voldoen aan de eisen een ISO 27001 certificaat toegekend. Deze audit is een jaarlijks terugkerende activiteit waardoor de continuïteit van informatiebeveiliging geborgd wordt en blijft. Via DNV kun je zien of ons certificaat nog geldig is: https://certificatechecker.dnv.com/

 

ISAE 3402 Type II is de internationale assurance standaard voor zekerheid bij outsourcing. Dit borgt dat CleverIT zorgvuldig met klantendata en applicaties omgaat. Ook dit is een jaarlijks terugkerende audit. 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar de exacte invulling van ISO 27001 en ISAE 3402 Type II verklaring door CleverIT? Neem dan contact met ons op.